3D ontwerp van de 4-zithoek van de Adriatik camper

Hieronder weer een fotogallery van alle toestanden van de 4-zithoek, beginnende bij de houtconstructie. Van deze 4-zithoek kan een ruim eenpersoonsbed of een krap twee-persoonsbed worden gemaakt. De side-panels van de banken zijn uitschuifbaar (door middel van stalen buizen die in het stalen frame verdwijnen) en vormen zo de ondersteuning van de extra breedte die nodig is om tot een bed met een breedte van 120 cm te komen.


Omdat wij hier tot nu toe echter nog geen gebruik van hebben gemaakt en wij ook niet van plan zijn dit te gaan doen, hebben wij tot nu toe nog geen ondersteuningsplank voor het extra kussen aan de zijkant van de bank gemaakt, waardoor deze dus ook op de foto’s ontbreekt. Het materiaal is al wel ingekocht en de plank zal er nog wel komen, al was het maar om de wagen weer helemaal compleet te maken.

Bed in alkoof

De 4-zithoek


Hoewel we in eerste instantie niet van plan waren om ook de 4-zithoek te renoveren, kon ook dit meubel dat toch wel veel erg zichtbare slijtageplekken vertoonde niet achterblijven.


Dit meubelstuk verschilde van de 3-zithoek door het feit dat dit meubel om een tweetal metalen frames heen was gebouwd. Deze frames dienen er voor om de 100 kilo zware watertank, die zich onder de achterste bank van de 4-zithoek bevindt, met de bodemplaat te verankeren.

Tevens is deze verankering nodig om de veiligheidsgordels voldoende stevig aan de wagen te bevestigen.

We hebben ook hier het originele ontwerp vrijwel in takt gelaten, hoewel we het voetenbord van de voorste bank dit maal uit 1 stuk hebben laten bestaan. In het originele ontwerp had deze voorste bank een tweetal verschillende breedtes (per zitplaats verschillend). Dit vonden we niet mooi en bovendien onnodig.

Hiernaast ziet men de twee stalen frames waar het meubel van de 4-zithoek omheen gebouwd diende te worden. Ook ziet men duidelijk het gat in de vloer onder de voorste bank t.b.v. het gascompartiment. De voorste bank vormt dus de bovenste helft van het gascompartiment.

Water en gas


Onder de achterste bank bevindt zich de 100 liter watertank, terwijl de voorste bank voor de helft (aan de raamzijde) tevens de behuizing is van het gasflessen compartiment.


De onderzijde van deze zitplaats staat dus a.h.w. direct met de buitenlucht in contact. Hierdoor is extra isolatie met deze ruimte noodzakelijk en dient men zich tijdens het ontwerp van deze zitplaats te beseffen dat niet alleen de buitenzijde een bepaalde afmeting dient te krijgen. Ook de binnenzijde is kritisch qua afmeting, omdat hierop eerst een laag isolatie materiaal dient te worden bevestigd, dat zich in een raamwerk van houten balkjes bevindt. Op deze balkjes werd vervolgens de aluminium beplating bevestigd, die dan de binnenzijde van het gasflessen compartiment vormt. Hierna werd alles afgekit en werd een nieuwe bodemplaat gemaakt voor het gasflessen-compartiment waaraan een opstaande aluminium rand werd bevestigd. Hieraan kon de aluminium beplating aan de binnenzijde van het gas compartiment worden bevestigd met popnagels.


Verzorgingsaccu’s


De andere helft van de voorste bank van de 4-zithoek (aan de gangpad zijde) is ook weer om een stalen frame heen gebouwd. De aanwezigheid van dit frame, dat weer stevig (echter scheef) verankerd was met de bodemplaat, maakte deze zitplaats een goede kandidaat om de twee zware verzorgingsaccu’s in te huisvesten. Bij een eventueel aanrijding of noodstop zou deze verankering voldoende houvast bieden om te vermijden dat de twee accu’s als projectiel door de wagen naar voren zouden schuiven. Nadat we het frame hadden losgehaald en hadden rechtgezet, bouwden we het meubel hieromheen.


Ontwerp en uitvoering


Hieronder volgt weer het 3D ontwerp van de 4-zithoek. Ook nu kunt u weer de 3D file, tesamen met alle andere meubels en onderdelenlijsten downloaden indien gewenst.

Cursus Digitale Fotografie Leer fotograferen in 1 dag http://www.workshopdigifoto.nl 3D ontwerp laten maken Uw camper of inrichting in 3D http://www.trilithon.nl

Inleiding camperrenovatie - Bodemplaatrenovatie - Gevolgen van de bodemplaatrenovatie -
Muren - Binnenmuur reconstructie - Meubilair - Keuken - Zitgroep achter (3-zithoek) - Zitgroep voor (4-zithoek) -
Bed in alkoof - Electra - Gadgets - Epiloog - Links - Gastenboek