Gadgets


Speledingetjes vergroten nu eenmaal het genot van menig man. Gelukkig heb ik een vrouw die daar net zo van kan genieten en anders wel veinst ervan te genieten vanuit de pure liefde die ons huwelijk rijk is. Kortom gadgets mochten niet ontbreken aan ons camperwagentje en zullen er in de toekomst alleen nog maar meer bij komen, opdat de wagen op zich al een ervaring wordt die tot een nog groter gevoel van vreugde leidt.


Reeds lang speelden we met het idee om een heuse carcomputer in de camper in te bouwen. Om dit te bereiken gingen we op zoek naar een touch-screen waarmee het bedieningsgemak van een dergelijke computer tijdens het rijden toch wel ernstig wordt vergroot. Deze zoektocht leidde ons naar een laptop van Hewlett en Packard (de zg HP touchsmart PC) die feitelijk alles (en meer) bood dan we konden wensen en een (diefstal gevoelige) inbouw computer overbodig maakte.


We hebben de verleiding van deze laptop dan ook niet kunnen weerstaan en hebben deze aangeschaft om als navigator / muzieksysteem / reisinformatiesysteem dienst te doen.


Reste ons nog om hiervoor een goede ophanging te maken aan het dashboard, hetgeen we hebben gerealiseerd door van aluminium profielen en -plaat en wat rubber matten een PC zwenkarm te construeren (zie foto hieronder).

De HP Touchsmart PC op een zwenkarm aan het dashboard gemonteerd

Tevens hebben we, zoals u op de foto kunt zien, op deze zwenk-arm het beeldscherm van een achteruit-rij camera bevestigd.


Het scherm van deze laptop kan worden neergeklapt zodat dit plat op het toetsenbord van de laptop komt te liggen met het scherm naar boven wijzend. Hierdoor is invoer met het toetsenbord niet meer mogelijk. Nu kan men weliswaar met een speciale bijgeleverde pen alsnog toetsen benaderen via een virtueel toetsenbord dat op het scherm getoond wordt, maar dat is niet altijd ideaal.


Om deze reden hebben we in het dashboard kastje een mini toetsenbord (merk: Cherry) opgeborgen dat is aangesloten op de laptop. Tevens is in dit kastje een USB hub gemonteerd, teneinde te allen tijde meerdere USB apparaten (zoals een muis / trackball en een GPS ontvanger) op de laptop aangesloten te kunnen hebben staan.


Verder is de zwenkarm ook te verstellen, zodat het platform waarop de PC rust, iets horizontaler komt te liggen. Hierdoor kan men het beeldscherm weer omhoog klappen, waardoor het toetsenbord weer bereikbaar wordt en de laptop weer als een normale laptop bedient kan worden. Het scherm van de achteruit-rij camera wordt dan echter geblokkeerd door het scherm van de laptop.

Epiloog Cursus Digitale Fotografie Leer fotograferen in 1 dag http://www.workshopdigifoto.nl 3D ontwerp laten maken Uw camper of inrichting in 3D http://www.trilithon.nl

Inleiding camperrenovatie - Bodemplaatrenovatie - Gevolgen van de bodemplaatrenovatie -
Muren - Binnenmuur reconstructie - Meubilair - Keuken - Zitgroep achter (3-zithoek) - Zitgroep voor (4-zithoek) -
Bed in alkoof - Electra - Gadgets - Epiloog - Links - Gastenboek

TE KOOP !