Meubilair - nieuwbouw


Nu we gedwongen waren om de 3-zithoek en de keuken te slopen omwille van de restauratie van de muren, moesten deze dus weer opnieuw worden opgebouwd. Gezien het feit dat we de camper uitgekozen hadden om haar prettige indeling, hadden we niet de behoefte om aan de indeling iets te veranderen. Daarom hebben we ons zo veel mogelijk aan de oude afmetingen gehouden bij het ontwerpen van het nieuwe meubilair.


Door de oorspronkelijke buitenmaten als uitgangspunt aan te houden bij het ontwerp van het nieuwe meubilair, bleef ook de maat van alle kussens gehandhaafd. Deze verkeerde nog in goede staat en waren inmiddels schoongemaakt.


Ontwerpen in 3D


Alle ontwerpen werden eerst in SketchUp in 3D getekend. SketchUp is een zeer eenvoudig te bedienen 3D modeling applicatie, die Trimble gratis ter download aanbiedt.
(klik hier om SketchUp gratis te downloaden).

Keuken Screenshot van SketchUp

Door eerst alles in 3D te ontwerpen kunnen vele ontwerpfouten worden vermeden. Tevens wordt het hierdoor mogelijk om alle maten exact te bepalen, zodat men slechts naar een goede zagerij hoeft te stappen om al het hout te laten zagen.

Hiernaast een screenshot van het gratis 3D modeling programma SketchUp van Trimble.

Materiaalkeuze


Als materiaal voor het meubilair wilden we graag gelamineerd spaanplaat gebruiken. Hoewel dit materiaal hoge eisen stelt aan de nauwkeurigheid waarmee gebouwd dient te worden, is de formica toplaag (het laminaat) hiervan veel slijt-vaster dan die van het oorspronkelijke interieur.


We hebben veel tijd besteed aan het zoeken naar de juiste kleur, die zo veel mogelijk overeen kwam met die van het oorspronkelijke interieur. Dit omdat de douchecabine, de hangkasten en de overige kastjes niet vervangen zouden worden.


Na vele telefonades door het hele land met de diverse camper-reparatie bedrijven, alsmede met Adria (de fabrikant van onze opbouw) en enkele andere fabrikanten van campers, bleek dat voor de 17 jaar geleden geldende kleurstelling voor campers inmiddels geen materialen (hout) meer te koop was. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk bij de Praxis een gelamineerde spaanplaat soort gevonden die "trend kersen" heet. We hebben de lichte variant hiervan in ons meubilair toegepast, welke goed aansluit bij de kleur van het oorspronkelijke meubilair (de badkamer en de kastjes langs het plafond).


Eerst vinyl op de vloer


Alvorens het meubilair in de camper in te bouwen, werd eerst de oude vloerbedekking verwijderd en werd over het gehele oppervlak van de bodem nieuw grijs vinyl gelegd. Gezien het feit dat de 4-zithoek achter de bestuurdersstoel nog niet verwijderd was, kon het vinyl hier niet onderdoor gelegd worden. Dit was echter geen bezwaar omdat de geplande nieuwe 4-zithoek een groter vloeroppervlak zou gaan bestrijken dan de huidige zithoek en dus over het vinyl heen zou vallen.

Cursus Digitale Fotografie Leer fotograferen in 1 dag http://www.workshopdigifoto.nl 3D ontwerp laten maken Uw camper of inrichting in 3D http://www.trilithon.nl

Inleiding camperrenovatie - Bodemplaatrenovatie - Gevolgen van de bodemplaatrenovatie -
Muren - Binnenmuur reconstructie - Meubilair - Keuken - Zitgroep achter (3-zithoek) - Zitgroep voor (4-zithoek) -
Bed in alkoof - Electra - Gadgets - Epiloog - Links - Gastenboek

ADRIATIK_610B_RENOVATIE-SKETCHUP_ FILES+TEXTURES.zip

Hieronder kunt u, indien gewenst, al onze 3D ontwerpen van het meubilair, inclusief materiaal bestanden en texture bestanden, downloaden. Het betreft een ZIP bestand dat na uitpakken bestanden bevat in de diverse mappen. In dit ZIP bestand bevinden zich de 3D bestanden voor zowel versie 6 als voor versie 7 van Google SketchUp (in apparte mappen).

TIP 1: Mocht uw browser geen file dialog box laten zien nadat u op bovenstaande knop drukt, dan kunt u de file toch downloaden door met de rechter muisknop op bovenstaande knop te drukken en te kiezen voor “Koppeling opslaan als”.

TIP 2: Maak eerst een map aan waarin u het ZIP bestand na downloaden kunt uitpakken.
Het ZIP bestand zal dan de diverse mappen aanmaken binnen de aangemaakte map.

TE KOOP !